Centraal Wonen Drielandenhuis

U bent beland op de site van Centraal Wonen Haarlem (ook wel cw genaamd). CW haarlem is een speciale woonvorm in zuid Haarlem. Naast je eigen huis zijn er ook gemeenschappelijke ruimtes. Deze gemeenschappelijke ruimtes worden gebruikt voor baravonden en/of feesten. Om de sfeer er goed in te houden en alles op rolletjes te laten verlopen hebben we elke maand een ledenraadvergadering. Alle bewoners zijn dan hartelijk welkom om hun zegje te doen en/of opmerkingen te geven.

Er zijn 43 wooneenheden variërend van groepswoningen, "Hat-eenheden", 2-, 3-, 4- en 5- kamerwoningen tot een woning die geschikt is voor rolstoelgebruik. Alle woningen zijn gerealiseerd in het kader van de woningwetsector, wat tot gevolg heeft dat de huren binnen de huursubsidiegrenzen vallen. Hierdoor zijn ze in principe voor een breed publiek betaalbaar. Het projekt is gebouwd in een U-vorm, waardoor er een centrale binnentuin is, die door de bewoners zelf ontworpen en aangelegd is. In deze tuin is alles aanwezig. Van een terras tot aan een vuurkuil. 's Zomers is er een zwembad in de tuin. Ook wordt de tuin door de bewoners onderhouden. Daarnaast heeft elke benedenwoning ook een stukje privétuin en de meeste bovenwoningen hebben een balkon. Tevens is er een gemeenschappelijk dakterras. Verdere gemeenschappelijke voorzieningen zijn: 2 fietsenstallingen/bergingen, een tuinopslag annex werkplaats, een hobbyruimte, een kleine fitnessruimte, een wasruimte, 3 logeerkamers en een aantal groepsruimtes voor gemeenschappelijke aktiviteiten.

Voor de kinderen zijn er genoeg speelplaatsen. Er is een klimrek, een zandbak, speelmat en een kinderhoek. De kinderen kunnen samen gezellig spelen en opgroeien in een leuke omgeving. Als bewoners commentaar hebben over de kinderen kunnen ze gewoon de ouders aanspreken.

Waarom zou je nou voor zo'n woonvorm kiezen: Het grote voordeel is dat je je buren kent en gebruik kunt maken van gemeenschappelijke voorzieningen. Daar staat tegenover dat er van je verwacht wordt dat je een actieve bijdrage levert om woonomgeving en sfeer op peil te houden. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan de vergaderingen, te koken (af en toe), in een commissie te gaan zitten, te notuleren etc.

Om in cw haarlem te komen wonen kan je niet zomaar naar een woningbouw vereniging gaan. Het is de bedoeling dat je eerst eens gezellig op de koffie komt en kennis maakt. Elke eerste zaterdag van de maand (niet op feestdagen) is er Open Huis. Kom langs. Inloop tussen 11.00 en 11.30 uur (liefst na melding of je komt). We hebben koffie en houden een rondleiding voor belangstellenden. Als het je wat lijkt kan je een motivatiebrief schrijven. We kunnen je dan uitnodigen voor een gesprek. Als je geschikt bent bevonden is het afwachten totdat er een woning vrijkomt. Als dat zo is nodigen we je nogmaals uit voor een gesprek, maar dan specifiek voor die woning. Daarna zullen we uit de vaak meerdere kandidaten 1 kandidaat kiezen en die voordragen aan de ledenraad. De ledenraad beslist.


Open huis: Elke eerste zaterdag van de maand (niet op feestdagen). Kom langs. Inloop tussen 11.00 en 11.30 uur (liefst met melding vooraf per email).

Of stuur voor info een email:
bc.drielandenhuis@gmail.com

Voor het huren van een woning in Haarlem moet je aan een aantal voorwaarden voldoen zoals binding, aantal personen en inkomen. Deze spelregels staan op de site van de WoningWinkel Haarlem.