Welkom in het Middelblok


Geachte bezoeker

Deze site gaat over het Centraal Wonen Project te Zwolle, verder ook wel “Het Middelblok” genoemd. Na vijf jaar voorbereiding hebben we het project betrokken in de lente van 1985 waaruit blijkt dat we inmiddels ruim twintig jaar bestaan. Het Middelblok bestaat uit 35 woningen, verdeeld over 6 klusters die in een hoefijzervorm rondom het binnenterrein gebouwd zijn. De woningen zijn zelfstandig, je hebt dus een eigen voordeur, keuken, brievenbus en nutsvoorzieningen. Een kluster bestaat uit 5 tot 7 woningen van verschillende grootte, variërend van eenkamerunit tot vijfkamerwoning. Per kluster zijn er een klusterruimte en een wasmachineruimte, en het gezamenlijk trappenhuis. Voor het gehele project wordt dit nog aangevuld met de grote tuin, hobbyruimte en fietsenberging, terwijl in een hoek nog de projektruimte te vinden is. Dat is een klein zaaltje met erachter vier logeerkamers. Drie hiervan zijn inderdaad logeerkamers, en de vierde is nu een sauna en verder (drank)opslag.

U kunt hier informatie vinden over ons project door diverse sfeerbeelden van de verschillende kanten van ons project en haar bewoners. Want Centraal Wonen kun je ook zien als werkwoord. Het zijn de bewoners die gezamenlijk het project vorm en sfeer geven.

U vindt op de andere pagina’s op deze site informatie over de verschillende werkgroepen, het bestuur, onze krant De Middelblokker en diverse foto’s. Ook vindt U informatie hoe U met ons contact kunt zoeken, en welk traject bewandeld gaat worden voor U op de wachtlijst komt te staan.
Veel plezier bij het bekijken van de volgende pagina’s

Centraal Wonen vanuit de lucht