Gezocht: stagiair Communicatie (m/v)

24 uur per week minimaal

Op zoek naar een stage in de sociaal-maatschappelijke hoek, waar jij het verschil kunt maken? De Landelijke Vereniging voor Centraal Wonen (LVCW) zoekt een stagiair Communicatie voor een periode van 6 maanden, minimaal 24 uur per week. Wil jij leren hoe je als vereniging, met alle middelen die het social media tijdperk ons biedt, het contact met je leden een flinke boost geeft? En vind je het leuk om de oplossingen die je bedenkt ook te mogen realiseren? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Over de stagegever

Gemeenschappelijk wonen is een vorm van wonen waarbij meerdere bewoners/huishoudens bewust kiezen om met elkaar te wonen. Ze beschikken over een zelfstandige woning of wooneenheid, maar delen gemeenschappelijke voorzieningen en ruimten met elkaar. De huishoudens zijn dus ook gezamenlijk verantwoordelijk voor het wooncomplex en de directe leefomgeving. Er zijn veel gemeenschappelijk wonen projecten in Nederland, waarvan de LVCW een deel vertegenwoordigt. En er lopen veel mensen rond met het idee om gemeenschappelijk te gaan wonen; iets wat past bij de trend van de zich terugtrekkende overheid. De LVCW zet zich in om startende en bestaande projecten op alle mogelijke manieren te ondersteunen en het concept van gemeenschappelijk wonen breder bekend te maken.

Inhoud van de stage

In het eerste onderdeel van je stageperiode onderzoek je hoe de communicatie naar leden en potentiële leden verloopt en hoe effectief die communicatie is. Tweede onderdeel van je stage is dat je met de informatie uit het veld een voorstel schrijft voor een vernieuwde communicatiestrategie met bijpassende middelen. Als klap op de vuurpijl voer je minimaal één middel naar keuze uit. Een externe communicatie-expert begeleidt je tijdens de stage inhoudelijk. Vanuit de LVCW, je formele stagegever, zal Marjoleine Meijer je begeleiden.

We zoeken

Een nieuwsgierige en enthousiaste HBO’er, richting communicatie, die er niet voor terugdeinst alleen de boer op te gaan om de wensen van de leden te achterhalen en om te zetten in een bruikbare communicatiestrategie voor de vereniging. We verwachten dan ook dat je de competenties zelfstandigheid, initiatief, klant- en resultaatgerichtheid hebt.

Reageren

Spreekt deze opdracht je aan, laat dan weten wie je bent en reageer op dit stageaanbod via info@lvcw.nl, onder vermelding van “stagiair communicatie”. Wil je eerst meer weten over de LVCW of over gemeenschappelijk wonen, bel dan naar de voorzitter, Peter Bakker, tel. 06-13015869.
De LVCW heeft geen stagevergoeding te bieden.

foto