Vacature twee bestuursleden LVCW (m/v)

De Landelijke Vereniging voor Centraal Wonen behartigt de belangen van zo’n 65 woongemeenschappen in Nederland. Het bestuur heeft zijn missie als volgt omschreven: “Wij geloven dat wonen in een woongemeenschap de kwaliteit van het leven verbetert. Daarom zetten wij ons in om startende en bestaande woongemeenschappen te ondersteunen op alle mogelijke manieren en om het concept van gemeenschappelijk wonen breder bekend te maken.”  
De LVCW zoekt per direct twee bestuursleden.

Over het bestuur

Het bestuur bestaat idealiter uit vijf leden. Voor de bestuursvergaderingen komen we zes keer per jaar in Utrecht bij elkaar. We houden de duur van de besprekingen in principe op maximaal twee uur. Ook zijn we tegenwoordig frequent(er) aan het Skypen, wat ons allemaal reistijd scheelt. Naast de bestuursvergaderingen komen we in het voor- en najaar bij elkaar, met deelnemers van de projecten, tijdens de Ledenbijeenkomsten. Steeds weer andere projecten hosten zo’n ledenbijeenkomst, waardoor je veel nieuwe indrukken op kunt doen. Tenslotte organiseren we in samenwerking met andere organisaties op het gebied van gemeenschappelijk wonen de landelijke GemeenschappelijkWonenDag, die in 2017 plaats zal vinden op 20 mei.

De voorzitter, secretaris en penningmeester hebben duidelijk omschreven taken. Van de twee nieuwe bestuursleden vragen we met name om kritisch mee te denken en werkzaamheden op te pakken, die maar zo af en toe voorkomen. Op dit moment zijn we vooral bezig de communicatie met de leden te verstevigen, iets wat een nieuw bestuurslid goed zou kunnen begeleiden. Het bestuur heeft een Werkplan opgesteld met een aantal speerpunten voor 2016, waar we graag met de twee nieuwkomers onze schouders onder zetten.

We zoeken

Twee enthousiaste mensen, die wonen in een woongemeenschap en die hun steentje op bestuursniveau willen bijdragen. Bestuurlijke ervaring is niet vereist, enige vergadertechnieken en computervaardigheid zijn wel noodzakelijk. Wanneer jij gedurende minimaal twee jaar je vrijwillig in wilt zetten voor gemeenschappelijk wonen, dan horen we graag van je! Fijn als je kennis en kunde hebt op het gebied van communicatie en social media!

Reageren

Wil je eerst meer weten over het reilen en zeilen binnen het bestuur, bel dan met de voorzitter, Peter Bakker, tel. 06-13015869. Wil je kennismaken met het bestuur voor je je beschikbaar stelt? Dat kan voor of na een geplande bestuursvergadering. Direct reageren kan ook op info@lvcw.nl

foto